Както Plovdiv24.bg съобщи са жесток инцидент, при който мъж наряза с

...
Както Plovdiv24.bg съобщи са жесток инцидент, при който мъж наряза с
Коментари Харесай

Прокуратурата с бързи действия заради обезобразеното с макетно ножче момиче

Както  Plovdiv24.bg заяви са нечовечен случай, при който мъж наряза с макетно ножче 18-годишно момиче, което има 400 шева от Прокуратурата в Стара Загора се самосезираха. Ето какво осведомят:

На 27.06.2023 година в Районна прокуратура – Стара Загора е постъпило съобщение от ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с потърпевшо лице – 18-годишната Д.М.

По случая незабавно е почнало следствие под управлението на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и проверяващ орган от Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. Проведени са първични дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване и освидетелстване на потърпевшата.

На идващия ден - 28.06.2023 година, на причинителя на действието Г.Г., на 26 година, е било предявено разпореждане от Районна прокуратура – Стара Загора за привличане му в качеството на обвинен за  закононарушение по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора е предизвикал междинна телесна щета на Д.М. 

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора от 28.06.2023 година обвиненият Г.Г. е бил арестуван за срок  до 72 часа.

На 01.07.2023 година прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения Г. Г.

Районен съд – Стара Загора е почел настояването на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения Г.Г.

Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд – Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд – Стара Загора. Със свое дефинитивно определение от 05.07.2023 година Окръжен съд – Стара Загора е отменил определението на Районен съд – Стара Загора и задържането на обвинения Г.Г.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за правене на спомагателна здравна експертиза с оглед установяване типа и характера на породената телесна щета на потърпевшата Д.М. След правене на назначената спомагателна съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще реши за взимане на съответна мярка за неотклонение с оглед публичната заплаха на осъщественото закононарушение и квалификацията на действието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР